Bij de Ku Klux Klan of met vier in bed

De maandagse tv-avond biedt naast een interessante documentaire over de KKK ook lichtvoetig entertainment in de vorm van ‘Miljonair’ en ‘Met vier in bed.’

1. UNITED SHADES OF AMERICA, Canvas 20.20-21.05 uur

De zwarte komiek W. Kamau Bell reist door de VS op zoek naar heikele thema’s in zijn land. Hij bezoekt daarbij verschillende subculturen. In deze eerste aflevering zijn dat leden van de Ku Klux Klan, met wie hij zonder vooroordelen in gesprek gaat.

2. MILJONAIR, VTM 20.30-21.25 uur

Echt reikhalzend kijken we nu ook weer niet uit naar deze herwerking van Wie wordt multimiljonair? met Staf Coppens, maar als een Vlaamse zender tijdens deze zomerslaap een teken van leven geeft, melden we dat graag.

3. REGARDE LES HOMMES TOMBER, Arte 20.50-22.30 uur

Vier levens kruisen elkaar in twee plotlijnen. Simon is een tweederangs handelsreiziger op zoek naar de moordenaar van zijn enige vriend Mickey. Marx, een tweederangs crimineel, en de mentaal gehandicapte Johnny sluiten dan weer een noodlottige vriendschap. Regisseur Jacques Audiard maakte later Dheepan en De rouille et d’os.

4. MET VIER IN BED, VTM 21.30

Op een hooizolder, in een stadhuis, een hostellerie aan zee of een strakke kamer: kies gerust waar u deze week wil overnachten in Met Vier in Bed, dat zich in West-Vlaanderen afspeelt.