Na een partijtje voetbal besloot de 16-jarige Sam Kanizay even te pootjebaden aan het strand van Dendy Street. Een half uur later hingen zijn voeten vol bloed.

Opgelet: mogelijk schokkende beelden onderaan dit artikel.

Toen Sam door het water waadde voelde het aan alsof zand over zijn voeten streelde. Het was pas toen de 16-jarige Australiër uit het water kwam en opnieuw zijn schoenen wou aandoen, dat hij merkte dat zijn beide voeten vol bloed hingen.

‘Het duurde lang om al het bloed af te spoelen en het kwam altijd snel terug’, zegt Sams vader aan Australische media. Als het bloed afgespoeld was ‘leek het alsof er honderden kleine gaatjes waren gebeten in zijn voeten’.

Sam werd met spoed opgenomen in een ziekenhuis in Melbourne, waar het personeel hun ogen niet kon geloven. ‘Niemand kon het verklaren. Ze hebben verschillende experts gebeld, maar niemand wist wat er gebeurd kon zijn.’

Intussen circuleren in Australische media drie mogelijke ‘daders’: pijlstaartroggen, kwallenlarven of zeeluizen. Jeff Weir, directeur van het Dolphin Research Institute, denkt het laatste. ‘In diepe zeeën worden ze zo groot als een dikke rat, maar in ondiepe wateren zijn ze ongeveer een centimeter groot.’

Toch is het volgens dr. Thomas Cribb van de universiteit van Queensland ‘erg uitzonderlijk’ dat de beestjes zulke verwondingen aanbrengen. Sam heeft intussen de nodige zorgen toegediend gekregen en hij herstelt goed.

‘Mysterieuze zeewezens’ knagen aan voeten 16-jarige Australiër
Foto: AAP/Jarrod Kanizay