F1-piloot en huilende fan genomineerd voor Laureus Award
Huilende F1-fan tijdens GP van Spanje Foto: YouTube
Het emotionele moment waarbij een jonge fan van Kimi Raikkonen tijdens de start van de GP van Spanje huilde en vervolgens werd uitgenodigd door Raikkonen en Ferrari is genomineerd voor een Laureus Award.

Tijdens de start van de GP van Spanje crashten Kimi Raikkonen, Valtteri Bottas en Max Verstappen. Raikkonen en Verstappen moesten opgeven terwijl Bottas zijn race verder kon zetten.

Meteen na de crash kwam een jonge Ferrari-fan in beeld die begon te huilen omdat Raikkonen moest opgeven. De tranen van de jongen lieten Ferrari en de F1-leiders niet onbewogen en ze nodigden de jongen samen met zijn ouders uit in de F1-paddock. De jongen kon zijn grote held Kimi Raikkonen ontmoeten, kreeg een gesigneerd petje van Raikkonen, en er verscheen uiteraard ook een grote glimlach op zijn gezicht.

Ferrari en de Formule 1 kregen veel lof voor het gebaar en ook Laureus, de organisatie die ieder jaar de verkiezing van onder meer 'Sportman en Sportvrouw van het jaar' leidt, selecteerde het moment voor de categorie 'Laurens Best Sporting Moments'. 

Iedereen kan zijn of haar stem uitbrengen via de website van Laureus.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: