Herlings wint MXGP België, Cairoli behoudt WK-leiding
Foto: BELGA

Jeffrey Herlings (KTM) heeft zondag in Lommel de Grote Prijs motorcross van België, de veertiende manche van het wereldkampioenschap MXGP, gewonnen. De 22-jarige Nederlander, die zowel de eerste als tweede reeks won, bleef met de Italiaanse WK-leider Antonio Cairoli en de Nederlander Glenn Coldenhoff twee teammaats voor.

Herlings hield in de tweede reeks Cairoli en de Brit Max Anstie (Husqvarna) achter zich. Clément Desalle (Kawasaki) strandde op de vijfde plaats, terwijl Kevin Strijbos (Suzuki) elfde werd. Jeremy Van Horebeek (Yamaha) finishte als dertiende, Ken De Dycker (Honda) als zestiende.

Herlings voorbij Desalle in WK

Herlings sprokkelde in Lommel vijftig punten en pakte zo de zege in de GP van België. Cairoli (44 punten) en Coldenhoff (38) vervolledigen het podium. In de WK-stand telt Cairoli (567 punten) net geen honderd punten voorsprong op Herlings (468 punten). Desalle zakt een plaats naar stek drie met 462 punten. Van Horebeek (320 punten) is op de achtste stek de tweede Belg.

Herlings wint MXGP België, Cairoli behoudt WK-leiding
Cairoli, Herlings en Coldenhoff. Foto: BELGA

In de MX2 ging de GP-winst naar Jorge Prado Garcia (KTM), die ook de tweede reeks op zijn naam zette. De Spanjaard bleef met 47 punten twee ploeggenoten voor: de Let Pauls Jonass (41 punten) en de Belg Julien Lieber (38 punten). Onze landgenoot strandde in de tweede reeks op de tweede plaats, voor de Deen Kjer Thomas Olsen (Husqvarna). Brent Van Doninck (Yamaha) was de tweede Belg op de twaalfde positie.

In de WK-stand blijft Pauls Jonass (589 punten) de stand aanvoeren. De Zwitser Jeremy Seewer (Suzuki) en Olsen volgen met respectievelijk 539 en 437 punten. Met Lieber, vijfde met 412 punten, en Van Doninck, tiende met 246 punten, prijken twee Belgen in de top tien.

De volgende WK-manche staat op 13 augustus in Zwitserland op de agenda.