Rolling Stones-gitarist openhartig over longkanker-diagnose
Foto: Photo News

Bij Ronnie Wood, de tweede gitarist van The Rolling Stones, werd recent longkanker vastgesteld. Dat heeft de zeventigjarige Wood zondag gezegd in een interview met The Mail on Sunday.

Een dokter ontdekte de tumor drie maanden geleden bij de linkerlong van Wood tijdens een routinecontrole. Dat zei de gitarist in het interview naar aanleiding van de verschijning van het boek ‘Ronnie Wood: Artist’, een verzameling van tekeningen en schilderijen van Wood.

Een week lang wachtte Wood op de resultaten van verdere analyses. Hij was wel meteen vastberaden onder geen beding chemotherapie te zullen ondergaan. 'Ik was bang dat ik afscheid zou moeten nemen', alus Wood.

Maar toen kreeg hij te horen dat de kanker niet was uitgezaaid, en bij een operatie werd de tumor vervolgens verwijderd. ‘Alles gaat goed momenteel. Ze hebben het vroeg genoeg behandeld’, verklaarde de gitarist van The Stones.

‘Ik heb wel veel geluk gehad’, voegde Wood er nog aan toe. Vorig jaar stopte hij met roken, maar hij was niet verrast dat hij toch longkanker kreeg, na een leven van een rockster met veel drugs en alcohol. ‘Ik heb altijd een goede engelbewaarder gehad die over mij waakte.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig