DJ’s wekken Antwerpen met set vanuit luchtballon
De ballon vloog vanmorgen vroeg over Hoboken Foto: rr

Inwoners van Antwerpen wisten niet wat ze hoorden vanmorgen. Al voor 8 uur vanmorgen was duidelijk dance-muziek te horen. Het geluid kwam vanuit de lucht: een dj-duo pakte uit met een vliegende discotheek. Het ging om een reclamestunt, die op voorhand was aangekondigd.

De initiatiefnemer is het dancefestival AFTRSUN, dat volgend weekend doorgaat in Aarschot. In een poging Antwerpenaars te lokken werden dj’s Vision Machine en Natasja ingeschakeld om vanuit een luchtballon te draaien. Vooral in Hoboken was de actie goed te horen.

Medeorganisator Christophe Eggen liet deze week nog weten dat het geluid zeker niet boven de 85 db zou klimmen. ‘We hebben geen zin om opgepakt te worden’, klinkt het.

Omdat het op dit vroege uur nog rustig is, was de muziek toch duidelijk te horen. Maar Eggen liet weten dat de keuze voor dit vroege tijdstip er is gekomen omwille van de weersvoorspellingen. ‘We moeten rekening houden met de richting en kracht van de wind, maar we willen ook geen bewolking want we willen alles filmen en dat maandag op onze website streamen’, klonk het bij de aankondiging van de actie.

Uit berichten op sociale media blijkt dat sommigen toch door de voorbijvliegende discotheek gewekt zijn. Niet iedereen had op het moment zelf door dat het lawaai uit een luchtballon afkomstig was, blijkt ook uit de commentaren.

AFTRSUN is aan zijn derde editie toe. Op de affiche staan onder meer Mark Hemman, Dense & Pika, Alex Niggemann en Secret Cinema.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig