Thomas Pieters na derde ronde terug op nummer een op Bridgestone Invitational
Foto: AFP

Thomas Pieters heeft met een derde ronde in 66 slagen, vier onder par, opnieuw de koppositie ingepalmd op het Bridgestone Invitational golftoernooi (WGC/9.750.000 dollar), dat plaatvindt op de Firestone golfbaan in het Amerikaanse Akron. Met een totaal van 201, negen onder, deelt hij de leiding met de Amerikaan Zach Johnson. Het duo heeft één slag voorsprong op de Australiër Scott Hend, die zaterdag slechts 63 slagen nodig had, goed voor de beste ronde van de dag.

Pieters maakte een indrukwekkende start met vier birdies op de eerste vijf holes, waarbij zijn langste putt niet meer was dan 2,5 meter. Na nog een birdie op de achtste hole kwam de 25-jarige Antwerpenaar op tien onder par. Op de negende hole miste hij de fairway wat hem een bogey kostte. Na een twee meter birdieputt op de tiende hole bleef hij de leiding waarnemen. Op de dertiende en veertiende hole ging het fout bij zijn afslag, wat hem twee bogeys kostte. Op de zestiende par-5 hole putte de nummer 34 op de wereldranglijst nog een birdie. Na nogmaals een slechte afslag op de zeventiende hole volgde er nog een bogey. Pieters sloot zijn ronde echter af met een knappe birdieputt van tien meter.

“Ik nam een heel goede start, wat vooral te maken had met mijn goede ijzerslagen”, verklaarde Pieters. “Op de tweede parkoershelft liep het vooral fout bij mijn afslag, iets wat zondag absoluut beter moet om kans te maken op de overwinning.”

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig