BMC officialiseert transfer van Jürgen Roelandts
Foto: BELGA

Het Amerikaans-Zwitserse WorldTour-team BMC heeft vrijdag de overgang van Jürgen Roelandts (32) openbaar gemaakt. Roelandts komt over van Lotto Soudal. Zijn contractduur werd niet bekendgemaakt.

Roelandts, die bij BMC Greg Van Avermaet moet bijstaan in de kasseiklassiekers, is de tweede aanwinst van BMC naar volgend seizoen toe. Donderdag maakte het team van Jim Ochowicz ook al de komst van de jonge Italiaan Alberto Bettiol (23) van Cannondale-Drapac bekend.

Afgelopen dinsdag werd Roelandts in het AZ van Herentals nog geopereerd aan de heup, waardoor hij dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komt.

De 32-jarige Roelandts reed tot nog toe zijn hele profcarrière in dienst van de Nationale Loterij. In zijn debuutjaar bij de profs werd hij Belgisch kampioen (2008), waarna ook nog etappezeges volgden in de Ronde van Polen (2008), de Ronde van Luxemburg (2012) en de Ronde van de Middellandse Zee (2013). De voorbije jaren reed Roelandts bij Lotto vooral in dienst. Hij was een belangrijke pion in de sprinttrein van de Duitser André Greipel.