AG2R bevestigt transfer van Tony Gallopin
Foto: Photo News

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook officieel: Tony Gallopin ruilt volgend seizoen de Belgische wielerploeg Lotto-Soudal voor het Franse AG2R La Mondiale. De Fransman tekent er een contract voor twee seizoenen.

Tony Gallopin rijdt dus volgend seizoen niet meer aan de zijde van Lotto-renners Thomas De Gendt, Tiesj Benoot en Tim Wellens, maar wel samen met AG2R-coureur Romain Bardet, Jan Bakelants en Oliver Naesen.

“Ik heb vier mooie jaren doorgebracht bij Lotto-Soudal, ik kan hen daar enkel voor danken”, aldus Gallopin. “Maar ik ben ook blij dat ik voor AG2R La Mondiale kan tekenen. In de Tour zagen we dat dit één van de beste ploegen van de wereld is. Ze hebben mij verleid met hun sportief project. Ik zal er een gevarieerde rol kunnen spelen. Aan de ene kant zal ik mijn ding mogen doen in de lenteklassiekers en hopelijk Oliver Naesen aan een monument kunnen helpen. En ik weet ook dat ik mijn eigen kans zal mogen gaan in rittenkoersen van een week zoals Parijs-Nice. Ik heb in het verleden ook bewezen dat sommige eendagskoersen me liggen en ik hoop een aantal mooie overwinningen te boeken in het shirt van AG2R. In de Tour zal ik Romain Bardet bijstaan.”

Gallopin won in 2013 de Classica San-Sebastian. Een jaar later won hij de elfde etappe van de Tour en droeg hij één dag de gele trui.