Rogiertunnel blijft tot woensdagochtend gesloten
Foto: Bart Dewaele
De Brusselse Rogiertunnel is afgesloten wegens vallende brokstukken, waarschuwt de Brusselse politie via Twitter. Uit voorzorg blijft de tunnel in de richting van Basiliek nog toe tot woensdagochtend 6 uur.

Van 1 juli tot en met 31 augustus wordt er een waterdichtende laag aangebracht boven op de Rogiertunnel. Daarom is de Kruidtuinlaan afgesloten tussen de Nieuwstraat en de E. Jacqmainlaan. Die werken blijken de oorzaak van de brokstukken.

'Vandaag was er een belangrijke interventie en daarbij zijn kleine stukjes naar beneden gevallen in de tunnel', zegt Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit. 'We hebben de tunnel omstreeks 15.30 uur onmiddellijk afgesloten en hebben alles opgekuist. We willen het zekere voor het onzekere nemen en eerst analyseren of het probleem zich kan herhalen.'

Om die analyse grondig uit te voeren en mogelijke veiligheidsmaatregelen, zoals het spannen van netten, te treffen, blijft de Rogiertunnel tot woensdagmorgen 6.00 uur gesloten.

Door de sluiting van de Rogiertunnel wordt er nog de hele avond verkeersellende verwacht op en rond de Brusselse Kleine Ring. Wie de file wil vermijden, rijdt volgens de politie best om 'via het centrum en dan langs de Willebroekkaai naar de Havenlaan, maar dit is ook ietwat een avonturenparcours'.

Lees verder onder de (aanklikbare) kaart.

Het nieuws doet terugdenken aan 'tunnelgate', in het begin van 2016. Toen baarden de versleten tunnels in het Brussels Gewest vele politici ook al grote zorgen. Om daar iets aan te doen waren begin vorige maand werken gestart 'aan de waterdichting van de Rogiertunnel. Deze werken bleken noodzakelijk na een grondige inspectie.'  De Rogiertunnel had wel open moeten blijven gedurende de werken.