Boef: 'Moet ik dan op mijn geweten hebben dat iemand iets overkomt?'
Boef Foto: Koen Bauters
De Nederlandse rapper Boef kreeg kritiek omdat hij zaterdag op het Belgische Sfinks-festival stopte met optreden nadat zeker één tienermeisje onwel was geworden. 'Niet eerlijk', reageert Boef nu.

Boef was zaterdag één van de grote namen op de affiche van het wereldmuziekfestival Sfinks Mixed in het Antwerpse Boechout. Al voor de Nederlandse rapper, bekend van de hit 'Habiba', aan zijn optreden begon, was het drummen voor het podium. Op de voorste rijen stonden ook veel kinderen en tienermeisjes. 

Toen de rapper opkwam, werd de drukte en de spanning zeker één meisje te veel en ze werd onwel. Na een twintigtal minuten besliste Boef om zijn optreden af te breken. 'Hij was zelf ook verrast door de situatie. Meestal heeft hij een meer homogeen publiek voor zich, reageerde Sfinks-organisator Patrick De Groote. 'Dat is dus een situatie waarover we ons moeten beraden. Kunnen wij een populaire popartiest als Boef programmeren? Ik kan daar nog geen antwoord op geven.'

Daarop kwam op sociale media kritiek, maar die pikt de Nederlander niet. 'Ik zie op verschillende sites dingen staan als "boef laat duizenden fans in steek". Dat is niet eerlijk man. Moet ik liever daar blijven en straks op mijn geweten hebben dat iemand iets overkomt, of moet ik kiezen voor de volwassen optie en gewoon stoppen voor mensen hun veiligheid? Sorry man, maar veiligheid gaat bij mij voor.'

Ook bij zijn vorige passage in België, op Afro Latino, kreeg Boef al kritiek omdat hij tijdens zijn optreden vooral bezig was zichzelf te filmen en er al na een half uur mee ophield. De Standaard-recensent Karel Michiels sprak toen zelfs van 'de rip-off van Boef'.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig