In Barcelona is zaterdagavond rond 22 uur brand uitgebroken tijdens het festival ‘Unite with Tomorrowland’. Ongeveer 22.000 jongeren volgden er live op grote schermen het Tomorrowland-festival van in De Schorre in Boom. Het terrein werd geëvacueerd, niemand raakte gewond.

Het vuur brak rond 22 uur uit aan de mainstage, die zwaar vernield raakte. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De 22.000 jongeren werden allemaal geëvacueerd. ‘De evacuatie verliep zeer vlot, iedereen verliet snel het terrein’, vertelt een Spaans meisje. ‘Er was zo goed als geen paniek.’

De brandweer had ruim een uur nodig om de brand weer onder controle te krijgen. Op het hoofdpodium was op het moment van de brand een grote pyrotechnische show aan de gang, schrijft de krant. ‘De brand is wellicht te wijten aan een technisch probleem’, zegt Debby Wilmsen van Tomorrowland. ‘Dankzij professioneel handelen konden de 22.000 bezoekers veilig geëvacueerd worden en zijn er geen gewonden.’

Afgelast

‘Unite is een event georganiseerd op verschillende locaties waarbij er een satellietverbinding wordt gemaakt naar Tomorrowland in België en enkele topartiesten worden live te volgen zijn. De lokale organisatoren van Unite zorgen daarnaast voor een muzikale invulling. Unite wordt al voor de derde keer georganiseerd en dit jaar werd er een connectie gemaakt met Israël, Malta, Duitsland, Libanon, Korea, Dubai en Spanje’, verduidelijkt de woordvoerster van Tomorrowland in een persbericht.

Het elektronische muziekfestival vond plaats in het Parc de Can Zam, in het noordoosten van de stad. Het evenement, dat door een lokale Spaanse organisator werd georganiseerd, is afgelast.