Amal Amjahid verovert tweede gouden medaille op Wereldspelen, touwtrekkers grijpen naast brons
Foto: BELGA

Amal Amjahid heeft België zaterdag op de Wereldspelen in het Poolse Wroclaw zijn 24e medaille bezorgd. De 21-jarige uit Sint-Jans-Molenbeek veroverde in de judocategorie Open Ne-Waza de gouden medaille.

Amjahid nam in de finale van de competitie, waarin je de tegenstander zo vaak mogelijk in een houdgreep moet houden, met 1-0 de maat van de Jordaanse Luma Alqubaj. Eerder had Amjihad al de gouden medaille veroverd in de categorie tot 55 kg in het jiu-jitsu.

Op negen competitiedagen verzamelde België 24 medailles: zeven gouden, negen zilveren en acht bronzen. De Wereldspelen eindigen zondag.

De vijf andere gouden medailles werden behaald door muurklimster Anak Verhoeven in de leadcompetitie, het 4x25m estafetteteam popdragen, Sandrine Tas op de 1.000 meter skeeleren en Bart Swings ook in het skeeleren op de 20 kilometer afvallingskoers en de 10 kilometer puntenkoers.

Belgische touwtrekkers grijpen naast bronzen medaille

België heeft zaterdag op de Wereldspelen in het Poolse Wroclaw de kleine finale van het touwtrekken in de categorie tot 700 kilogram verloren. Team Belgium blijft zo een dag voor het einde van de competitie steken op 24 medailles.

Jan Albert Hendrickx, Wim De Schutter, Willy Janssens, Wim Broeckx, Johny Schuermans, Luc Mertens, Lef Smets, Dirk Vosters, Raf Mertens en Joris Vermeiren moesten in de kamp voor brons hun meerdere erkennen in Groot-Brittannië (0-3). Dankzij een zege tegen Duitsland (3-0) en een gelijkspel tegen Zweden (1-1) stootte België door naar de halve finales. Daarin moesten de Belgen het onderspit delven tegen de latere winnaar Zwitserland (3-0).

In het handboogschieten eindigde het verhaal voor compoundschutter Sarah Prieels in de kwartfinales. Na een shoot-off verloor Prieels tegen de Russische Alexandra Savenkova (145-145, X-9). In de zestiende finales nam onze landgenote de maat van de Poolse Mariya Shkolna (145-144).

Op negen competitiedagen verzamelde België 24 medailles: zeven gouden, negen zilveren en acht bronzen. De Wereldspelen eindigen zondag.