Clooney sleept paparazzi voor de rechter
George Clooney en Amal Alamuddin. Foto: REUTERS

George Clooney en zijn vrouw Amal Alamuddin werden in juni trotse ouders van de tweeling Alexander en Ella. Het koppel gaf nog geen officiële foto’s vrij van hun kinderen, maar de paparazzi heeft toch ongewild foto’s genomen. Clooney gaat de juridische strijd aan met de fotografen en het Franse blad Voici, die de foto’s publiceerden van de kinderen.

‘Deze week hebben fotografen ons hek en boom beklommen, en illegale foto’s genomen van onze kinderen in ons huis. Vergis u niet, de fotografen en het magazine zullen worden vervolgd. Het gaat hier om de veiligheid van onze kinderen’, zegt Clooney in een mededeling.

Het magazine Voici zegt dat de foto’s ‘in het algemeen belang’ waren. ‘De mensen houden van Clooney en volgen zijn leven al jaren. De geboorte van zijn tweeling werd veel besproken, door hemzelf en zijn familie. Die foto’s brachten de kinderen niet in gevaar’, verdedigt het blad zich.

Alexander en Ella zijn de eerste kinderen voor de 56-jarige acteur en zijn 39-jarige echtgenote, de advocate Amal Alamuddin. In februari werd de komst van de tweeling bekendgemaakt, in juni beviel Amal in Londen. Het koppel trouwde in september 2014 in Venetië, in aanwezigheid van hun geliefden, onder wie heel wat wereldsterren.