Overwegend Belgische festivaldag op Suikerrock van start
Er zakken in drie dagen tienduizenden bezoekers af naar Tienen. Foto: vrs

De Leuvense groep The Lighthouse heeft zaterdagnamiddag op de Grote Markt in Tienen de tweede dag afgetrapt van het stadsfestival Suikerrock. Zaterdag komen overwegend Belgische groepen aan bod met als headliners Lost Frequencies en Bazart.

Ook Coely en Tout Va Bien concerteren op het hoofdpodium. De enige niet-Belgische performer is de Brit Tinie Tempah, bekend van hits als ‘Miami 2 Ibiza’, ‘Girls Like’ en ‘Not Letting Go’.

Het festival verloopt volgens organisator Walter Kestens tot dusver erg rustig, op een beperkt aantal verzorgingen door het Rode Kruis na. ‘Vrijdagavond was er voor een eerste festivaldag reeds bijzonder veel volk in de binnenstad. Zaterdag en zondag zal dat niet anders zijn. Momenteel zijn er voor de betalende concerten op de Grote Markt voor beide dagen immers nog slechts enkele honderden tickets te koop’, aldus Kestens.

Het was vrijdagavond de 70-jarige ‘godfather of punk’ Iggy Pop die met een zeer goed concert iedereen tevreden naar huis deed gaan. Ook in de randanimatie in de Tiense binnenstad was er tot twee uur ‘s nachts veel ambiance met dj Jan Vervloet op de dj-stage aan de Veemarkt. Suikerrock sluit zondag af met de headliners Zucchero en Status Quo.