Vrachtwagen rijdt Vlaamse vakantiegangers aan op Duitse snelweg: man overleden
Themabeeld Foto: schutterstock

Een Vlaamse man is om het leven gekomen bij een ongeval op de Duitse A3-snelweg. Zijn vrouw en zoon zijn in levensgevaar nadat een vrachtwagen in volle vaart inreed op de camper van het gezin, dat op de terugweg was van vakantie.

Het ongeval gebeurde vrijdagnamiddag op de A3 tussen Geiselwind en Schlüsselfeld in de Duitse deelstaat Beieren. Een 61-jarige vrachtwagenchauffeur reed zonder te remmen in op een mobilhome die achteraan in een file stond. Die reed vervolgens in op de camper voor zich. De klap was zo hard dat er nog enkele auto’s bij betrokken raakten bij de botsing.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en slaagden erin om drie Vlamingen uit de camper te halen. De man - die vermoedelijk achter het stuur zat - was echter al aan zijn verwondingen bezweken. Zijn vrouw (42) en hun zoon (17) werden in levensgevaar met de helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

'De vrouw en de zoon zijn er erg aan toe en worden in een coma gehouden. De verslagenheid in Oosterzele is groot', zegt burgemeester van Oosterzele Johan Van Durme. 'Het gezin was op de terugweg van vakantie', zegt Van Durme. 'Ze baten een restaurant uit in Velzeke (een deelgemeente van Zottegem, nvdr.) maar wonen in Oosterzele. De moeder en zoon werden naar twee ziekenhuizen in Duitsland gebracht. Ze worden allebei in een coma gehouden. Ik ben vandaag bij de nabestaanden geweest en de dienst slachtofferbejeging van de lokale politie is het nieuws komen vertellen. De verslagenheid is groot, het is verschrikkelijk.'

De A3 moest tijdelijk worden afgesloten na het tragische ongeval, met een kilometerslange file tot gevolg. Ook in de andere richting ontstond er een kijkfile van zo’n 15 kilometer. De snelweg werd vrijdagavond opnieuw geopend.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig