Man vermoordt vrouw op cruiseschip: ‘Ze bleef me uitlachen’
Passagiers vertrekken van het cruiseschip ‘Emerald Princess’ Foto: AP

Op het cruiseschip ‘Emerald Princess’ is een moord gepleegd tijdens de thema-avond ‘mysterieuze moorden’. Verwarring troef, aldus de bemanning. ‘Sommige passagiers dachten dat het om nepbloed ging, tot ze zagen dat de man zijn vrouw echt in zee wilde gooien.’

De politie, hulpdiensten en FBI zijn deze week uitgerukt voor een bijzonder vreemde moord op het prestigieuze cruiseschip Emerald Princess, dat aangemeerd lag voor de kust van Alaska. Ze troffen er een veertiger aan die zijn 39-jarige vrouw uit Utah de schedel had ingeslagen met een zwaar voorwerp. Ondanks medische bijstand overleed de vrouw 20 minuten later aan haar verwondingen. De man verklaarde aan de FBI dat hij het niet langer kon verdragen dat zijn vrouw hem denigrerend behandelde. ‘Ze bleef me uitlachen’, klinkt het in zijn verklaring.

Thema-avond

De Amerikaan getuigt dat hij aanvankelijk dacht om zichzelf spontaan aan te geven bij het bemanning, zodat zij de politie konden bellen, maar dat hij uiteindelijk toch besloot om het lichaam van zijn vrouw via het balkon in zee te gooien. Dat lukte echter niet meteen omdat ze te zwaar was en dus sleepte hij bij haar enkels haar terug naar binnen om na te denken.

Tijdens die actie werd hij opgemerkt door enkele andere gasten op het cruiseschip, die eerst dachten dat het om een grap ging omdat er net die avond in het restaurant van het schip een thema-avond rond ‘mysterieuze moorden’ werd georganiseerd. ‘Het was erg verwarrend voor sommigen’, aldus de crew. ‘Sommige passagiers dachten dat het om nepbloed ging of om een act, tot ze zagen dat de man zijn vrouw opnieuw naar het balkon sleepte en echt in zee wilde gooien.’ De getuigen alarmeerden de bemanning en enkelen onder hen hielden de man intussen tegen.

De Amerikaanse man en zijn vrouw waren samen met hun kinderen op een cruise die een week had moeten duren en afgelopen zondag in Seattle vertrok.