Twee garageboxen met gestolen merkfietsen ontdekt: ‘waarschijnlijk van over heel België’
themabeeld. Foto: Getty Images/iStockphoto

De lokale politie van de zone Brussel West heeft in twee garageboxen in Sint-Agatha-Berchem een hoop gestolen fietsen en werkmateriaal gevonden dat waarschijnlijk afkomstig is van diefstallen over het hele land. Een aantal van de aangetroffen spullen konden al gelinkt worden aan bepaalde feiten, maar andere nog niet.

De lokale politie Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Jans-Molenbeek/Sint-Agatha-Berchem) deed de vondst dinsdag, toen ze een huiszoeking hield in de twee garageboxen. Daar stootten de speurders op 14 gestolen fietsen, een hoop fietsonderdelen en een 20-tal koffers met elektrische werktuigen zoals boormachines en pneumatische hamers.

In de garageboxen werden zowel koersfietsen, mountainbikes als elektrische fietsen gevonden. Het gaat om modellen van luxemerken zoals Specialized, Cannondale, Gazelle en Viper.

Alle verschillende diefstallen opgelost

‘Waarschijnlijk hebben de diefstallen plaatsgevonden in heel het land’, zegt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de politie Brussel West. ‘Drie fietsdiefstallen werden al opgelost, meer bepaald een diefstal te Bredene uit 2016, een diefstal in Leuven, en één in Oostende op 13 juli jongstleden. Ook de koffers met werfmateriaal werden hoogstwaarschijnlijk gestolen op werven. We konden ook al twee dergelijke diefstallen oplossen, op 18 maart en 19 maart in Wetteren.’

De politie pakte één verdachte op, die na verhoor werd vrijgelaten in afwachting van verdere onderzoeksopdrachten en verificaties.

‘De identificatie van de gestolen spullen zal nog een heel karwei worden’, aldus commissaris Berckmans. ‘Eventuele slachtoffers kunnen altijd contact opnemen met onze lokale recherche op 02/412.63.01 of cambriolages-inbraken@zpz5340.be. Wij vragen wel dat ze in het bezit zijn van een bewijs van klachtneerlegging, om de opzoekingen te vergemakkelijken.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in