Wie dezer dagen met de Eurostar naar Londen reist mag zich verwachten aan een bijzondere VR-ervaring. Tijdens de rit door de Kanaaltunnel kan je met een speciale bril (of je eigen smartphone) dwars door het dak van de hogesnelheidstrein kijken, en je vergapen aan virtuele zeedieren, mysterieuze schatten en gezonken schepen.

Met Eurostar Odyssey wordt de doorgaans saaie (want pikdonkere) rit door de Kanaaltunnel plots een pak interessanter. Gezinnen met kinderen krijgen van het treinpersoneel deze zomer een speciale VR-kijker in bruikleen, maar je kan het interactieve avontuur ook beleven door met je eigen iPhone of Android-toestel in te loggen op het gratis entertainmentkanaal aan boord. Eurostar Odyssey is beschikbaar in het Nederlands, Engels of Frans.

Wie zich laat onderdompelen in het verhaal ziet het dak van de trein veranderen in een glazen plafond waarna er een wonderbaarlijke onderwaterwereld tevoorschijn komt. Twee ontdekkingsreizigers, Rose en Benoit, nemen je mee op een tocht vol piratenlegendes, ontmoetingen met zeemeerminnen en een opvallend sociale inktvis. Via een extra spelelement kan je onderweg vissen en andere zeebewoners verzamelen, en zo meer over deze dieren te weten komen.

Eurostar Odyssey is beschikbaar in alle nieuwe e320-treinen en gerenoveerde e300-treinen. Via het draadloze entertainmentkanaal aan boord kan je inmiddels ook meer dan 300 uur aan films, series, documentaires en spelletjes opvragen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in