Chirurge aangehouden voor moord op 14-jarige dochter
Foto: atb

De vermaarde neurochirurg Mehrnaz D. (49) is aangehouden op verdenking van moord. Het lichaam van haar tienerdochter werd woensdag gevonden in haar Leuvense appartement. Het meisje was bewust om het leven gebracht.

Het was de stiefvader die woensdagmiddag om 13 uur de akelige ontdekking deed toen hij het appartement binnenstapte. Hij trof er het leven­loze lichaam aan van de ­14-jarige dochter van zijn vriendin Mehrnaz D.. De vrouw is tot ver ­buiten Vlaanderen een gewaardeerd neurochirurg.

De man alarmeerde meteen de hulpdiensten, maar die konden om 13.20 uur enkel het overlijden van het slachtoffer vaststellen. Al snel werd ­duidelijk dat de dochter bewust om het ­leven was gebracht. Ze bleek al uren overleden, allicht dinsdagavond al.

Agenten vonden de neurochirurg ­diezelfde namiddag nog terug aan de oprit van de E314 in Herent. Mehrnaz D. werd meegenomen voor verhoor, maar dat kon woensdag niet plaatsvinden, net omdat de 49-jarige moeder zo van de kaart bleek.

Donderdag verscheen Mehrnaz D. voor de onderzoeksrechter, die besloot om haar aan te houden op verdenking van moord. Ze blijft in de cel en verschijnt op 1 augustus opnieuw voor de raadkamer. Dan zal beslist worden of ze langer in de cel moet blijven.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in