‘Le Fidèle’, de film van Michaël R. Roskam, is opgenomen in de officiële selectie van het filmfestival van Venetië. De film, met onder meer Matthias Schoenaerts en Adèle Exarchopoulos, zal daar in wereldpremière gaan.

‘Aangezien Le Fidèle een liefdesverhaal is, heb ik altijd stiekem gehoopt op een selectie in Venetië, meer dan waar ook’, reageert Roskam. ‘De stad van de liefde en van één van de belangrijkste festivals ter wereld. Daar de wereldpremière mogen vieren, is gewoonweg fantastisch!’

Donkere liefdestragedie

‘Le Fidèle’ is Roskams derde speelfilm, na het Oscar-genomineerde Rundskop en zijn Amerikaanse filmdebuut ‘The Drop’. In deze romantische neo-noir brengt hij Matthias Schoenaerts en de Franse actrice Adèle Exarchopoulos (‘La Vie d’Adèle’) samen in een donkere liefdestragedie tegen de achtergrond van het beruchte Belgische gangstermilieu.

Naast Schoenaerts en Exarchopoulos zijn er bijrollen voor onder meer Sam Louwyck en Stefaan Degand. Roskam schreef het scenario samen met Thomas Bidegain en Noé Debré. Nicolas Karakatsanis stond opnieuw achter de camera, nadat hij eerder ook al meewerkte aan ‘Rundskop’ en ‘The Drop’. Alain Dessauvage zorgde voor de montage, Raf Keunen tekende voor de originele muziekscore.

Na de wereldpremière tijdens het Filmfestival van Venetië, in de officiële selectie buiten competitie, brengt Kinepolis Film Distribution de film bij ons uit op 4 oktober.

Ook Kevin Janssens, Tibo Vandenborre en Johan Leysen zullen naast Natacha Régnier en Anne Coesens op het Lido van Venetië te zien zijn, in de Belgische productie ‘Tueurs’ (Above the Law) van François Troukens en Jean-François Hensgens. De film werd uitgenodigd voor het ‘Cinema nel Giardino’-nevenprogramma.

Het filmfestival van Venetië gaat door van 30 augustus tot 9 september.