Tarieven voor Antwerpse Waterbus zijn bekend
Foto: kps

In juli stapte iedereen gratis aan boord van de Waterbus. Vanaf 1 augustus betalen passagiers voor een gewoon ticket 3 euro. Met een reductietarief ga je voor 2,5 euro aan boord.

‘Bij de start van de Waterbus kiezen we er bewust voor om de tickets contant aan boord te verkopen. Voor passagiers die met vragen zitten over de tarieven of dienstregeling is het meteen een geschikt moment om hun vragen te beantwoorden. De komende weken volgen de betaling met bankkaart aan boord, de online tickets en een fysiek verkooppunt in Antwerpen’, zegt de uitbater van Aqualiner, Gerbrand Schutten.

Kinderen tot en met vijf jaar reizen gratis. Met één ticket vaar je tussen Antwerpen en Hemiksem -Kruibeke. Een retourticket komt op 5 euro. Reductietarieven zijn er voor jongeren (6 jaar tot en met 24 jaar), voor mindervaliden en voor 65-plussers.

De Waterbus werkte ook een maand- en jaarabonnement en 10 rittenkaart uit. De tarieven liggen in de lijn van de ticketprijzen van De Lijn en NMBS, waar passagiers 2 tot 3,2 euro betalen voor een enkele rit.

Op voorhand een plaats reserveren, zoals gebruikelijk was tijdens de gratis vaarten in juli, is niet langer nodig.

‘Mensen zoeken alternatieven om zich te verplaatsen naar Antwerpen. Tijdens de testmaand vervoerde de Waterbus per dag gemiddeld meer dan 900 passagiers over de Schelde’, zegt Havenschepen Marc Van Peel (CD&V).