Artuur Peters plaatst zich met zege en snelste tijd rechtstreeks voor halve finale WK U23
Foto: REUTERS

Artuur Peters opende donderdag in het Tsjechishe Racice het WK U23 met een vlotte zege in zijn voorwedstrijd. De regerende wereldkampioen bij de beloften nam meteen zijn favorietenrol op en gaf de Australiër William Bain, die in Szeged de A-finale van de Wereldbeker haalde, en de Zweed Martin Nathell, het nakijken.

Peters ging rustig vann start. Na 250 m lag hij tweede en daar bleef hij tot op 250m van het einde. In die slotmeters sprintte hij de Australiër William Bain voorbij. De 21-jarige Neerpeltenaar pakte niet alleen die zege, hij klokte ook de snelste tijd van de veertig vertrekkers. Artuur Peters kan dus met veel vertrouwen uitkijken naar de halve finalerace, die hij deze namiddag mag peddelen.

Mattice Sablain (Harelbeekse KV) en Kobe Pannecoucke (KSK Zwevegem) gingen als tweede Belgisch team de wedstrijdbaan in het Roemeense Pitesti op om hun voorwedstrijd in de K2 1000 bij de junioren te peddelen. Zij finishten daarin als vierde en omdat de eerste zes zich plaatsten voor de halve finale mag de K2 Sablain-Pannecoucke deze namiddag opnieuw het water op.

Bob Maesen, technisch directeur topsport kajak, wist bij de start niet hoe hoog hij de kansen van zijn K2 juniores Sablain-Pannecoucke mocht in schatten, omdat hij nergens de kracht en snelheid van van hun tegenstanders kon achterhalen. Na deze voorwedstrijd, waarin 32 teams van start gingen, is het wel duidelijk dat de B-finale halen voor het West-Vlaamse duo wellicht het hoogst bereikbare wordt.

Om tot die laatste achttien door te stoten zullen ze deze namiddag zelfs iets sneller moeten varen dan in hun voormiddagrace, waarin ze pas de twintigste tijd op negenentwintig teams lieten noteren. Werk op de plank dus voor hun coaches Bob Maesen en Carlos Prendes om beide jongeren klaar te maken en succesvol door die halve finales (om 16u41) te loodsen.