Weduwe Frank Sinatra overleden
Frank en Barbara Sinatra vierden hun 20ste huwelijksverjaardag in 1996. Foto: Reuters

Barbara Sinatra, de laatste vrouw van zanger Frank Sinatra, is op 90-jarige leeftijd overleden.

Frank Sinatra trouwde op 11 juli 1976 voor de vierde en laatste keer. De gelukkige bruid luisterde toen nog naar de naam Barbara Blakeley. Ze bleef aan de zijde van de Amerikaanse zanger tot zijn dood op 14 mei 1998, waardoor het meteen ook Frank’s langste huwelijk werd.

Volgens een familielid overleed Barbara thuis. ‘Ze was omringd door vrienden en familie’, klonk het. Ze was de laatste maanden fysiek zwaar achteruitgegaan.

Voor haar huwelijk met Frank, had Barbara een carrière uitgebouwd als model en showgirl. Na hun huwelijk, bekeerde Barbara zich tot het katholicisme. ‘Hij heeft het mij nooit gevraagd, maar hij was er wel blij mee’, aldus Barbara. De twee richtten samen ook het Barbara Sinatra Children’s Center in Californië op, in 1986, een centrum dat therapie aanbiedt voor jonge slachtoffers van fysiek, seksueel of emotioneel misbruik.

Toen haar man stierf, erfde Barbara naar schatting 3,5 miljoen dollar, plus enkele huizen. Ze verwierf ook de rechten op de Trilogy opnames, heel wat van hun gedeelde bezittingen en ook beslissingsrecht over het gebruik van de naam van haar man.