Herentals ontvangt met Dylan Groenewegen en Primoz Roglic twee ritwinnaars van de Tour
Foto: Photo News

Het na-Tourcriterium van Herentals maakte dinsdagnamiddag tijdens een persconferentie haar deelnemersveld verder bekend. Ritwinnaars Dylan Groenewegen en Primoz Roglic komen aan de start in de Antwerpse Kempen. Eerder werden ook Greg Van Avermaet, Belgisch kampioen Oliver Naesen, Jan Bakelants en Thomas De Gendt al aangekondigd voor het na-Tourcriterium van komende donderdag.

“Toen Dylan Groenewegen won op de Champs-Elysées, was ik meteen voorstander om hem naar Herentals te halen”, vertelt voorzitter Charles Van de Wouwer. “Maar na de tegenslagen die we kenden met onze internationale contacten - die één na één wegvielen - vreesde ik ook hier op een negatief antwoord te lopen. Gelukkig hapte hij toch toe en zeg nu zelf, het heeft toch iets mythisch de winnaar van de slotrit in Parijs aan de start van je eigen criterium krijgen”.

Primoz Roglic, van zijn kant, is de eerste Sloveen ooit aan de start in Herentals. Hij is de ritwinnaar van de 17e etappe. “Zijn verleden spreekt tot de verbeelding”, vindt PR-man Bart Timperman. “Slovenië is een land waar je sneller aan de ski’s denkt dan aan de fiets. Maar wegens een zware val moest Roglic in 2011 een punt achter zijn schansspringcarrière zetten. Tijdens zijn revalidatie richtte hij zich op het wielrennen, met het gekende resultaat.”

“Naast deze laatste twee namen staan ook Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Jan Bakelants, Thomas De Gendt, Julien Vermote en Frederik Backaert, Preben Van Hecke, Laurens De Vreese en Wout van Aert aan het vertrek”, vervolgde Timperman. “Voor Jurgen Van den Broeck voorzien we bovendien een mooi eresaluut in zijn Herentals. Jurgen zal een ereronde maken en wordt uitvoerig gevierd bij ons. In het boek met de rijke wielergeschiedenis van Herentals is de pagina Jurgen Van den Broeck toch een heel belangrijke.”