Drucker wint vierde rit in Ronde van Wallonië, Teuns blijft leider
Foto: Marc Van Hecke

De Luxemburger Jean-Pierre Drucker (BMC) heeft dinsdag de vierde etappe in de Ronde van Wallonië (2.BC) op zijn naam geschreven. Na 164,1 kilometer tussen Brussel en Profondeville was Drucker in een massaspurt enkele centimeters sneller dan de Brit Adam Blythe (Aqua Blue) en onze landgenoot Jonas Van Genechten (Cofidis). Ook Jasper De Buyst (Lotto Soudal) en Bert Van Lerberghe (Sport Vlaanderen-Baloise) finishten als respectievelijk vijfde en negende nog in de top 10. Dylan Teuns (ook BMC) behoudt de leiding in het algemeen klassement.

Teuns behoudt 32 seconden voorsprong op Tosh Van der Sande (Lotto Soudal) en 39 seconden op de Fransman Benjamin Thomas (Armée de Terre), die zaterdag de eerste rit won.

Het is voor Drucker de derde overwinning van het seizoen, na eerder een rit in de Ronde van Luxemburg en het nationaal kampioenschap tijdrijden. Woensdag wacht de renners de laatste etappe in de Ronde van Wallonië, over 184,4 kilometer tussen Chièvres en Thuin. Zonder ongelukken kan Dylan Teuns dus woensdag na de vijfde etappe de eindzege op zijn naam schrijven.

Drucker wint vierde rit in Ronde van Wallonië, Teuns blijft leider
Foto: BELGA

Teuns: “Er toch niet gerust op”

“Alles is goed gegaan vandaag”, opende de 25-jarige Teuns na afloop van de etappe. “We hebben niet te veel energie verloren vandaag, want de etappe van woensdag zal nog veel van ons vragen. Met de sprintzege van Jempy Drucker kregen we bovendien nog een kers op de taart. Een perfecte dag. Ik weet dat woensdag de Mur de Thuin in de finale ligt. Ik heb hem al wel eens opgereden, maar herinner me niet meer alle details.”

“Ik heb 32 seconden voorsprong op Tosh Van Der Sande, mijn eerste concurrent”, vervolgde Teuns. “Toch ben ik er nog niet gerust op. Dat zal pas woensdag het geval zijn, als de laatste rit achter de rug ligt. Ik ben voorbereid op alle mogelijke scenario’s. Belangrijk is om altijd vooraan in het peloton aanwezig te zijn. Vooral dan nog op de Mur de Thuin, die - naar men me gezegd heeft - begint met kasseien.”

Drucker wint vierde rit in Ronde van Wallonië, Teuns blijft leider
Jempy Drucker en vriendin Foto: BELGA

Ritwinnaar Jempy Drucker geniet van goede flow bij BMC

“De sfeer in de ploeg is zeer goed en we zitten in een goede flow”, aldus ritwinnaar Drucker na afloop. “We zijn hier met een goede mix van jonge gemotiveerde renners en meer ervaren renners zoals Quinziato, Ventoso en mezelf. Maandag hebben we de perfecte wedstrijd gereden en Dylan Theuns heeft bewezen dat hij de sterkste renner van dit peloton is. Ikzelf ben hier aan de start gekomen om een etappe te winnen en nu kan ik dus zeggen dat deze Ronde van Wallonië geslaagd is voor mij.”

Makkelijk was het volgens Drucker niet om de sprint te winnen, vooral door de stevige wind op kop. “Het was moeilijk om een goede timing te hebben. Twee dagen geleden maakte ik in Seraing een fout door te lang te wachten. Vandaag koos ik voor het wiel van Adam Blythe en kwam ik er op 100 meter van de meet uit.”

Drucker gaf ook nog mee dat zijn ploegmaat Dylan Theuns woensdag in Thuin enkel nog door pech uit de leiderstrui gereden kan worden. “Dylan is zeer sterk en de ploeg is dat ook. Hij zou niet meer in de problemen mogen komen.”