Goed weer, slechte mensen
‘About Last Night’. Foto: Matt Kennedy

Vanavond op televisie: een thrillerreeks, een film over drugssmokkel en een remake van de onwaarschijnlijk gewelddadige cultfilm. Maar ook een romantische komedie, voor de liefhebbers.

1. RIVIERA

Eén 22.00-22.45 uur

Nieuwe Britse thrillerreeks die zich afspeelt aan de Côte d’Azur. Komt uit de koker van de Ier Neil Jordan, de man achter films als The crying game en reeksen als Byzantium. Hans Herbots mocht enkele afleveringen regisseren, meer bepaald de vijfde en de zesde.

2. BROKEDOWN PALACE

Caz 20.40-22.20 uur

Niet de allerbeste film over westerlingen die wegens drugssmokkel in een ver land in de nor geraken (Midnight express blijft voor altijd de beste), maar Kate Beckinsale en vooral Claire Danes (Homeland) maken veel goed.

3. STRAW DOGS

Q2 20.35-22.40 uur

Remake van de onwaarschijnlijk gewelddadige cultfilm van Sam Peckinpah. Dustin Hoffman is vervangen door James Marsden, het Britse platteland door het diepe Zuiden van de Verenigde Staten. Het weer is er beter, de mensen zijn even slecht.

4. ABOUT LAST NIGHT

Zes, 22.35-22.30 uur

Danny Martin wil graag vrijgezel blijven en Debbie Sullivan ook. Na een avondje stappen in Chicago gaan Danny en Debbie dan ook naar zijn flat voor alleen de voorspelbare onenightstand. Hun affaire is ongebonden, hartstochtelijk en zeer waarschijnlijk snel voorbij, totdat het ondenkbare gebeurt: ze willen elkaar weer ontmoeten. De start van hun intensieve relatie werkt op de zenuwen van de vrijgevochten vriend van Danny en de cynische kamergenote van Debbie. Danny en Debby ontdekken dat een relatie meer inhoudt dan alleen samen een bed delen.