Club Brugge rekent na matige voorbereiding nog op Izquierdo voor Europees treffen: “We zijn er klaar voor”
Foto: Photo News

José Izquierdo is opgenomen in de selectie van Club Brugge voor het duel in de derde voorronde van de Champions League tegen het Turkse Istanboel Basaksehir. Club Brugge is klaar voor die eerste wedstrijd met inzet. Dat verklaarden trainer Ivan Leko en kapitein Ruud Vormer dinsdag, daags voor het treffen.

De vicekampioen van België heeft er een makke voorbereiding op zitten met onder meer verlies in de eigen Brugse Metten tegen Bilbao. Toch is het vertrouwen in een goede afloop groot.

“Dit is een andere wedstrijd dan een oefenmatch”

“We hebben een positief gevoel in onze groep. Het veldspel zat de voorbije dagen goed, ook al was het resultaat minder. Maar we zijn uiteraard klaar, want dit gaat toch om de Champions League. Dit is een andere wedstrijd dan een oefenmatch”, aldus Ruud Vormer die na de nulscore in de Champions League vorig jaar wel uit is op revanche.

Ook trainer Leko kijkt vol vertrouwen naar de match. “De voorbereiding is achter de rug. Ik zag veel progressie waardoor ik met vertrouwen uitkijk naar morgen. Er is inzet, ambitie en motivatie. Ik ben kalm, omdat ik voel dat het team er klaar voor is. We kunnen zeker nog beter, maar dat is geen excuus. Het enige doel voorlopig is de match tegen Basaksehir”, zegt de opvolger van Michel Preud’homme op de Brugse trainersbank.

“Izquierdo heeft het niet gemakkelijk”

De Turken zijn een onbekende. De ploeg speelde nog nooit tegen een andere Belgische ploeg, maar ze eindigden vorig jaar wel tweede op vier punten van Besiktas, waarmee ze meer gekende clubs als Galatasaray en Fenerbahce achter zich lieten. “We hebben een zestal matchen bekeken en geanalyseerd. Ze kunnen op resultaat spelen. Ze spelen heel compact en hebben veel individuele kwaliteiten. Maar ik wil niet te veel complimenten geven want ik geloof zeker ook in onze kwaliteiten”, aldus Leko.

Er werd ook nog teruggekomen op José Izquierdo. De Gouden Schoen 2016 aast op een transfer maar zal woensdag toch op het wedstrijdblad staan. “Hij heeft het niet gemakkelijk, maar we hebben veel gepraat. Hij is daar ook heel open over. Hij weet perfect wat er moet gebeuren”, besluit Leko, die zijn Colombiaanse goudhaantje wellicht op de bank zal laten starten omdat hij nog geen 90 minuten aankan. Ook centrale verdedigers Björn Engels en Stefano Denswil, die eveneens bij de vertrekkers worden gerekend, zitten in de kern.

Als Club Brugge wint, dan moet het nog een vierde en laatste voorronde afwerken. Als het verliest, dan moet het naar de laatste voorronde van de Europa League.

Club Brugge ontvangt Basaksehir woensdagavond in Jan Breydel. De return volgt volgende week woensdag (2 augustus) in Turkije. Zijn eerste competitiematch speelt Club zaterdag (29 juli) op het veld van Lokeren.

Volg Club Brugge - Medipol Basaksehir hier LIVE!