Design boven in Brussel
Belgitude + The New Belgians + Photo Installation by Laetitia B Foto: Design September

Meer dan honderd evenementen dompelen tijdens de twaalfde editie van ‘Brussels Design September’ de hoofdstad onder in de wereld van design. Het programma staat in het teken van zowel de Belgische als de internationale designwereld en kent verschillende nieuwigheden.

Brussels Design September breidt in 2017 zijn tentoonstellingen uit naar enkele iconische plaatsen in Brussel zoals het Horta Huis, Bozar en het nieuwe MAD gebouw. Voor het eerst wordt ook de openbare ruimte van de Vismarkt ingepalmd met de installatie ‘Breathe’ van automerk Mini in samenwerking met Ruud Belmans.

Dit jaar gaat er ook speciale aandacht naar vintage design, want Brussels Design September viert in Tour & Taxis de vijftiende verjaardag van de Brussels Design Market. Meer dan 100 exposanten uit heel Europa bieden er hun vintage design van de twintigste eeuw aan. Tegelijkertijd loopt er ook een expositie rond keramiek in Tour & Taxis. Om het vintage gevoel compleet te maken, is er ook een vintage parcours langs de beste adressen in Brussel.

Toch wordt het hedendaagse design niet uit het oog verloren. In het BIP (Huis van het gewest) komt er een tentoonstelling waarin de Brusselse Fablabs hun creaties van morgen voorstellen en voor de fans van hedendaagse juwelen is er het Arts & Crafts parcours.

Brussels Design September vindt plaats van 7 tot 30 september. Meer informatie over de locaties kan gevonden worden op de website.