Trump geweigerd voor rol in The Simpsons

Donald Trump hoopte om zijn stem te mogen geven aan een van de karakters van animatiereeks The Simpsons, maar dat werd geweigerd, zo zeggen de makers van de serie.

Amerikaans president Donald Trump kwam al een aantal keer in The Simpsons. De meest bekende passage is wellicht die uit 2000 waarin voorspeld werd dat Trump president van de VS zou worden. Dat was toen bedoeld als grap, maar dat werd uiteindelijk dit jaar werkelijkheid. Sinds Trump ook echt president is, passeerde hij nog een aantal keer in de populaire komische reeks. Zo kreeg Trump in een van de recente afleveringen nog bezoek van de geest van voormalig president Richard Nixon, of vatten de makers in april de eerste 100 dagen van Trump als president samen.

Maar Trump hoopte ook om de stem te kunnen leveren aan een van de getekende karakters. Dat zagen de makers echter niet zitten. Toen aan uitvoerend producer Al Jean gevraagd werd of ze ooit al een bekend persoon geweigerd hebben nadat die vroeg om de stem van een van de figuren te mogen inspreken, reageerde Jean bevestigend. ‘Laat ons zeggen dat het gaat om de president van Amerika.’