Tas grijpt naast vijfde medaille op Wereldspelen
Tas behaalde zondag goud op de 1.000 meter Foto: BELGA_HANDOUT

Vijfde race, maar de eerste zonder medaille voor Sandrine Tas tijdens de World Games. Op de eerste dag van het wegprogramma voor skeeleraars werd Tas maandag op de tijdrit over 200 meter twaalfde.

Winnares op het asfalt van het Millennium Park in het Poolse Wroclaw werd maandagochtend de Chileense Maria Moya, voor Yung-Ho Chen uit Taiwan en Yi Seul An uit Zuid-Korea. Als derde was Tas de kwalificatie doorgekomen, maar in de finale mislukte haar race volledig.

Stien Vanhoutte slaagde er niet in zich te plaatsen voor de finale. Zij werd veertiende. In de late middaguren komen Tas en Bart Swings in actie voor hun afvallingsraces over 20 kilometer.

Tas was zondagavond gehuldigd in het historische centum van Wroclaw als atleet van de dag door de International World Games Association (IWGA). Op het World Games Plaza ontving ze een duur horloge van een sponsor.

De Belgische sporters verzamelden tot en met zondag zeven medailles: drie keer goud, drie zilver en een brons. Dat is het aantal dat delegatieleider Rudy Lahor voor aanvang had beoogd. Een week geleden zei hij met zeven, acht plakken tevreden te zijn. Vier jaar geleden in de Colombiaanse stad Cali werden elf medailles verzameld: drie goud, vier zilver en vier brons.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in