Fris met buien en onweer
Foto: Willy Huys, Deerlijk

Deze week start met herfstachtig weer. Het KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie en roept op oplettend te zijn bij symptomen als hoofdpijn of braakneigingen.

Het wordt maandag wisselvallig met buien, soms intense buien die kunnen uitgroeien tot onweer. In de loop van de namiddag neemt de buienneiging over het westen van het land af met daar ook meer opklaringen. Het is vrij fris met waarden rond 15 of 16 graden in de Ardennen en niet meer dan 20 graden elders in het land. Dat meldt het KMI, dat waarschuwt voor CO-intoxicatie.

De wind waait meestal matig en draait van westelijke naar noordwestelijke richtingen. Aan de kust draait de wind van het noordwesten naar het noorden en neemt na de middag toe tot vrij krachtig.

Ook ‘s avonds en ‘s nachts vallen er nog buien, al worden ze in de loop van de nacht minder talrijk en minder intens. In de Ardennen kan het zicht beperkt worden door mist of een laaghangend wolkendek. De minima schommelen tussen 9 graden in de hoge Venen en 16 graden aan de kust. De wind waait zwak of matig uit het noordwesten.

Dinsdag is het op de meeste plaatsen gedeeltelijk bewolkt met kans op enkele buien. In het oosten is er meer bewolking, de buien zijn er talrijker en een donderslag is ook niet uitgesloten. Maxima tussen 14 graden in de Hoge Venen en lokaal 22 graden in het westen van het land. Er staat een matige noordwestenwind.

Woensdag zijn aanvankelijk nog enkele buien mogelijk in het oosten van het land maar later op de dag is het overal droog met weliswaar een toenemende bewolking vanaf het westen. ‘s Avonds en ‘s nachts verwachten we dan regen en buien. Maxima rond 23 graden in het centrum van het land.

Donderdag en vrijdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt, met vooral op donderdag nog kans op regen of een buitje. Het weekend blijft droog met opklaringen. Zaterdag stijgt het kwik in het centrum van het land tot 25 graden, zondag zelfs tot 30 graden, maar vanaf het westen wordt het later onweerachtig.