Glitter verwijderen na een festival: de tips
Foto: DBA

Als er één trend is die we deze festivalzomer niet over het hoofd kunnen zien, dan zullen het wel glitters zijn. De blinkende dingen mogen je er nog zo shiny laten uitzien, op het einde van het festival moeten ze er gewoonweg af. En dat lijkt nog niet zo simpel te zijn.

Met deze tips smelten de glitters als sneeuw voor de zon!

Kledingroller en haarspray

Voor je je kleding in de wasmachine gooit (en werkelijk àlles vol komt te zitten met glitters) gebruik je een kledingroller om zo veel mogelijk glitters te verwijderen. In één vlotte beweging heb je meteen ook alle losgekomen haren van die veel te hippe dierenkostuums geëlimineerd.

Een andere, minder ecologische, manier is je kledij inspuiten met haarspray, die laten drogen en daarna de kleding met de hand te wassen.

Natuurlijke olie

Glitters op je gelaat kan je er afhalen met een natuurlijke olie. Kokosolie past het best bij een drogere huid, alle andere huidtypes, zelfs een vette huid, krijg je weer helemaal proper met jojoba-olie. Een goede hoeveelheid olie insmeren op het gezicht en daarna verwijderen met (lauw) water. Dat zacht vel krijg je er gratis en voor niets bij.

Conditioner

Om je haar glittervrij te maken, ga je aan de slag met conditioner. Eerst wrijf je je haar in met conditioner en spoel je het grondig uit. Pas daarna was je het met shampoo. Indien nodig breng je nog een laatste keer conditioner aan.

Plakband

Ook met tape kan je glitters van je huid halen, maar deze methode lijkt ons minder geschikt voor een gevoelige huid. Gebruik hiervoor steeds huidvriendelijke plakband, bijvoorbeeld van bij de apotheker. Ducttape is hier sowieso uit den boze!

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in