Red Dragons falen niet tegen Estland en steken WK-ticket op zak
Foto: BELGA

De Red Dragons zijn erin geslaagd zich te kwalificeren voor het WK volleybal. België won de beslissende partij met 3-1. Door het winnen van twee sets waren de Belgen al zeker van hun WK-ticket. Het is de tweede keer op rij dat de Red Dragons zich weten te plaatsen voor het wereldkampioenschap.

De opdracht vooraf was duidelijk voor de manschappen van Vityal Heynen. Twee sets winnen volstond voor groepswinst in de WK-kwalificatiegroep. De eerste set gingen nog naar de Esten (22-25), maar daarna ontbonden de Belgen hun duivels. De twee volgende sets waren voor onze landgenoten met 25-20 en 25-19. Zo was de WK-kwalificatie een feit. Alleen de groepswinnaar mocht naar het WK, in september 2018 in Italië en Bulgarije. De veer bij de Esten brak dan ook, de laatste set was er eentje voor de statistieken. Het werd 25-15 voor de Belgen.

De Dragons verloren eerder dit kwalificatietoernooi nog geen set tegen respectievelijk Slovakije, Wit-Rusland, Spanje en Duitsland. In de andere overbodige wedstrijden in de kwalificatiegroep wonnen Slovakije (3-1 tegen Estland) en Duitsland (3-0 tegen Wit-Rusland).