Vijf scheidsrechters mogen voorlopig geen wedstrijden fluiten in Jupiler Pro League
Erik Lambrechts faalde voor zijn theoretische proef Foto: Photo News

Tot 7 september komen vijf van de zeventien scheidsrechters uit de Jupiler Pro League niet in actie. Het gevolg van de jaarlijkse testen voor de refs, afgelopen zaterdag in Tubeke.

Drie refs uit eerste klasse A slaagden niet in hun testen. Frederik Geldhof en Christof Dierick faalden voor hun fysieke proeven, Erik Lambrechts faalde voor zijn theoretische proef. Pas op 7 september krijgen zij een herkansing, tot dan mogen ze niet fluiten of assisteren. Hetzelfde geldt voor Serge Gumienny en Luc Wouters, die nog met vakantie waren. 

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist "verwacht geen enkel probleem" voor het drietal. Gumienny en Wouters kunnen nog beroep doen op een 'tweede zit'.

Sébastien Delferière en Lawrence Visser, die de Supercup voor hun rekening namen, en Bart Vertenten, die de oefenmatch van Racing Genk tegen Everton floot, waren vrijgesteld. Zij doen hun testen ook op 7 september, maar mogen intussen wel aan de bak.

Tenzij de vijf gebuisde scheidsrechters op 7 september niet slagen, kan de KBVB hen vanaf de zesde speeldag opnieuw aanduiden in de Jupiler Pro League, die volgende week vrijdag begint met Antwerp-Anderlecht.. In de Proximus League mogen de vijf refs minstens tot en met speeldag vier geen competitieduels in goede banen leiden.