Kimberly Buys grijpt op WK naast finaleplaats op 100 meter vlinderslag
Foto: BELGA

Kimberly Buys heeft zich zondag niet kunnen plaatsen voor de finale van de 100 meter vlinderslag op het WK zwemmen (groot bad) in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

In de tweede en laatste halve finale tikte Buys aan na 58.49. Daarmee eindigde ze vanuit de ongunstige baan 1 als achtste en laatste en bleef ze ruim een halve seconde boven haar Belgische record. Die besttijd bedraagt 57.91 en zwom ze vorige zomer op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Eind mei evenaarde de Brabo-zwemster het record tijdens het BK in Antwerpen.

Buys klokte in de halve finales de zestiende en traagste tijd, de Zweedse wereldrecordhoudster Sarah Sjostrom toonde zich met 55.77 de snelste zwemster. De finale met de top acht wordt maandag om 17u40 afgewerkt. In de reeksen had Kimberly Buys zondagochtend met 58.45 de dertiende tijd gezwommen.

Later dit WK start de 28-jarige Buys nog op de 50 meter vlinder.

Buys baalt: “Vreemd, op training ging het goed”

“Uiteraard is het balen als je zo aan het WK begint”, was haar eerste reactie. “Ik vind het een beetje vreemd want op training vlotte het bijzonder goed en ik kwam ontspannen aan de start. Ik heb wel de indruk dat er op de 100 m vlinderslag veel meisjes zijn die steeds sneller zwemmen, met uiteraard de Zweedse Sjöström die er met kop en schouders boven uitsteekt. Ik ga er vanuit dat het vrijdag op de 50 m vlinderslag veel beter zal gaan want daar hebben we de laatste maanden heel hard op gefocust.”

Kimberly Buys grijpt op WK naast finaleplaats op 100 meter vlinderslag
Foto: Photo News