Hilaire Van der Schueren haalt met negen man Parijs maar vraagt nog één ding op slotdag
Foto: BELGA

Hilaire Van der Schueren is een tevreden man: zijn Wanty-Groupe Gobert stond voor het eerst aan de start van de Ronde van Frankrijk en reden zich vaak in de kijker. Nu wacht enkel nog de Champs-Elysées. “Het is hun eerste keer, dat zullen ze lang meedragen”, weet Van der Schueren te zeggen aan Sporza. “Ik heb hen gezeg: Geniet ervan, maar probeer in beeld te rijden.”

Alle nieuws uit de Tour de France 2017 op Sportwereld.be!
   Bekijk hier de tussenstand in alle klassementen
   Ontdek hier alle etappes

Wanty-Groupe Gobert heeft er een puike Tour de France op zitten. Hun allereerste Tour, dus meteen ook de allereerste Tour voor de negen mannen van Hilaire Van der Schueren. Die had twee doelen vooraf gesteld aan deze Ronde van Frankrijk: in beeld rijden en met negen man aankomen in Parijs. “Op die twee punten hebben we er het maximale uitgehaald”, zegt Van der Schueren. “We komen aan met negen man in Parijs en we reden bijna alle dagen in beeld. Dat is fantastisch.”

Vooral in de eerste helft van de Tour reed er bijna alle dagen een mannetje van de Belgische ploeg mee. “Je moet altijd weten wat je hebt en wat niet. De jongens die bergop kunnen rijden, een Martin, Minnaard, Degand, die heb ik gespaard tot voor de laatste week. De anderen heb ik het harnas ingejaagd.” Met succes, onder andere Guillaume Van Keirsbulck reed in de ontsnapping 190 kilometer solo op kop.

Hilaire Van der Schueren haalt met negen man Parijs maar vraagt nog één ding op slotdag
Guillaume Van Keirsbulck kreeg voor zijn solo-onderneming ook de Prijs van de Strijdlust. Foto: BELGA

Nu wacht enkel nog de prestigerit op de Champs-Elysées. Een unieke ervaring, weet Van der Schueren. “De jongens gaan niet weten wat ze gaan beleven als ze op de Champs-Elysées gaan komen. Ik probeerde hen dat uit te leggen, wat voor een belevenis dat is. Het is ook de eerste keer voor hen, iets wat ze lang zullen meedragen. Ik heb hen gezegd: Geniet ervan, maar probeer ook in beeld te rijden”, besluit Van der Schueren.