Crombez: ‘Die slechte peiling kwam hard aan’
Foto: BELGA

SP.A-voorzitter John Crombez ziet in de slechte peiling voor zijn partij geen reden om van koers te veranderen, ook al kwam ze hard aan.

De SP.A-voorzitter geeft toe dat de laatste peiling, waarin zijn partij onder de 10 procent duikt, is aangekomen. ‘Zoiets komt hard binnen’, zei hij in het VTM Nieuws. ‘Dat komt zeer hard binnen, punt.’

Toch is die peiling voor Crombez geen reden om het geweer van schouder te veranderen. ‘Het is geen reden om achteruit te krabbelen. Als het juist is, moet je doorgaan’, aldus Crombez.

SP.A zal volgens Crombez daarom blijven aandringen op meer ethiek in de Wetstraat en een vernieuwing van het politieke systeem. ‘Het grootste probleem is dat de andere partijen aan het wegkijken zijn’, stelt de SP.A-voorzitter.

Er zijn wel werkgroepen en andere initiatieven geweest, maar dat gaat voor Crombez niet ver genoeg. Hij wil dat de partijvoorzitters gaan samenzitten om het hele politieke systeem onder de loep te nemen. ‘Waarom zitten de partijvoorzitters daar niet over samen? Waarom beslissen we dat niet samen?’

John Crombez werkt al een tijdje aan de schoonmaak van zijn partij. Hij wil bijvoorbeeld af van de giften die nu nog legaal kunnen worden gegeven. Dat veroorzaakt toch maar stemmingmakerij.

In een interview met onze krant spreken SP.A’ers Yasmine Kherbache en Meryame Kitir hun steun uit voor hun partijvoorzitter. ‘We stonden al voor hetere vuren’, zegt Kherbache over de slechte peiling.