Chris Froome moet schouders van staal hebben. Dat zou je bijna gaan denken na wat de Brit zaterdag presteerde in de tijdrit in Marseille. In het Stade Vélodrome werd de Tourwinnaar luid uitgejouwd toen hij er startte aan zijn laatste inspanning om de eindzege veilig te stellen. “Ah, dat is normaal met een Fransman op plaats twee”, wimpelde Froome het voorval weg.

LEES OOK. Dit had Froome te zeggen op zijn persconferentie als winnaar van de 104e Tour de France

Alle nieuws uit de Tour de France 2017 op Sportwereld.be!
   Bekijk hier de tussenstand in alle klassementen
   Ontdek hier alle etappes

Nee, Chris Froome zal nooit een populaire jongen worden onder de Fransen, maar toch is het schrijnend dat de ondertussen viervoudig Tourwinnaar – mits behouden aankomst in Parijs uiteraard – bijna dagelijks geconfronteerd werd met gejoel en boegeroep van het Franse publiek. Toch laat Froomey het niet aan zijn hart komen, toen hij na Bardet als laatste moest starten in het Stade Vélodrome in Marseille en in tegenstelling tot een luid aangemoedigde Romain Bardet een golf van boe’s over zich heen kreeg.

“Ah, ik denk dat het perfect normaal is als een Fransman voor je start op 23 seconden”, doet Froome het voorval af als een fait divers. “We waren in het hart van Marseille, we kwamen aan in een voetbalstadion. Het is niet echt verrassend. Ik heb meer steun gehad in deze Tour dan alle andere jaren en ik wil het publiek en de fans bedanken. De Tour is een Franse koers, in Frankrijk is het een familietraditie om naar de koers te kijken.”