Van Den Bossche bezorgt Belgen tweede zilveren medaille op EK baanwielrennen
Fabio Van Den Bossche werd eind 2016 nog Belgisch kampioen op de afvalling. Foto: Marc Van Hecke

Op het Europees kampioenschap in Anadia baanwielrennen heeft Fabio Van Den Bossche de Belgen een tweede zilveren medaille bezorgt in de puntenkoers. Vandaag gaat hij aan de slag in de ploegkoers met Nicolas Wernimont. Lindsay De Vylder begon matig aan het omnium, maar sleepte toch nog een onverhoopte vierde plaats uit de brand.

Van Den Bossche, kleinzoon van oud-prof Willy De Geest, was bijzonder teleurgesteld na de afvalling waarin hij achtste werd. In de puntenkoers versierde Van Den Bossche tot twee keer toe rondewinst. Enkel een Oekraïner was te sterk voor de debutant op het Europese toneel. Vandaag rijdt VDB met Nicolas Wernimont de ploegkoers.

De Vylder tuimelt net naast het podium, Vandenbroucke knap zevende in omnium

Lindsay De Vylder begon matig aan het omnium, maar herpakte zich goed. In de afvalling eindigde De Vylder tweede. Tot de slotspurt van de puntenkoers behoorde een medaille tot de mogelijkheden. De Vylder moest die spurt dan wel winnen en dat lukte net niet. Na de slechte start is de vierde plaats een onverhoopt mooi resultaat. Vandaag doet De Vylder met Robbe Ghys een gooi naar eremetaal in de ploegkoers.

Puike prestatie van Saartje Vandenbroucke in het omnium, die voor het eerst sinds lang nog eens een wedstrijd van dit niveau reed. In de puntenkoers maakte ze nog veel goed en dus strandde ze op een niet onverdienstelijke zevende plaats.

Thibo Destatsbader negende in keirin

Destatsbader, een eerstejaars, betaalde leergeld in keirin, maar slaagde er toch in om zich te plaatsen voor de 1/2 finale. In de kleine finale, voor de plaatsen van zeven tot twaalf, eindigde de West-Vlaming derde en dus negende in de eindstand.