Iedereen astronaut dankzij Google Street View
Foto: Google Street View

Voor het eerst kan Google Street View gebruikt worden om een ‘buitenaardse’ locatie te bekijken. De tool van Google Maps geeft nu een inkijk in het International Space Station (ISS) én een unieke blik op onze aarde.

De astronauten maakten zelf beelden van de binnenkant van het ISS. Dankzij de panoramabeelden kan je 360 graden rondkijken in het ruimtestation. Minstens even fascinerend is de blik die je vanuit het ISS kan werpen op de aarde beneden.

Op sommige foto’s staan bovendien bolletjes die je aan kan klikken, waarbij er extra informatie tevoorschijn komt. Ook dat is een primeur voor Google Street View. De kijker komt zo onder andere meer te weten over de dagelijkse gewoontes van de astronauten en de experimenten die ze uitvoeren.

Iedereen astronaut dankzij Google Street View
Foto: Google Street View

‘Het ISS is een bouwkundig wonder’, verklaart projectmanager Alice Liu de drijfveer van Google. ‘Mensen moeten dat leren kennen en belangrijk vinden.’

De applicatie van Google heeft echter geen primeur met de beelden. In 2015 kwam het Europees Ruimteagentschap ESA zelf al met een interactieve beelden van het ISS waarbij kijkers een panorama-rondleiding kregen.