Bemelmans naar halve finales in Challenger Scheveninge, De Loore niet. Gille en Vliegen finalisten dubbelfinale
Ruben Bemelmans Foto: REUTERS

Sander Gille en Joran Vliegen hebben zich vrijdag geplaatst voor de finale van het dubbelspel op het Challengertoernooi in het Nederlandse Scheveningen (gravel/64.000 euro).

De Belgen, die het tweede reekshoofd vormen, versloegen de Spanjaard Inigo Cervantes en de Braziliaan Fabiano De Paula. Het werd 6-3 en 7-5 na 1 uur en 12 minuten wedstrijd.

In de finale komt het mogelijk tot een Belgisch duel met Ruben Bemelmans en Joris De Loore. Die moeten dan wel winnen van de Slovaak Jozef Kovalik en de Griek Stefano Tsitsipas.

Bemelmans (ATP 96) heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het enkelspel. In de kwartfinales was de Limburger, het vijfde reekshoofd, met 6-2 en 6-4 te sterk voor de Italiaan Simone Bolelli (ATP 230). Na 1 uur en 3 minuten was de wedstrijd afgelopen.

Zijn tegenstander in de halve finales wordt de Servische qualifier Marko Tepavac (ATP 410). Tepavac won van Joris De Loore (ATP 204). De 24-jarige West-Vlaming verloor in de kwartfinale met 7-6 (7/3), 4-6 en 6-3 na 1 uur en 53 minuten.