De Nederlandse rapper Jebroer, die in opspraak kwam door zijn hit ‘Kind van de Duivel’, moest normaal gezien woensdagavond optreden in het Nederlandse Ouddorp. Dat ging echter niet door omdat enkele kerken 5.000 euro betaald hebben om het concert te laten annuleren.

Elf kerken op het Nederlandse eiland Goeree-Overflakkee (onderdeel van de provincie Zuid-Holland) hebben diep in de buidel getast. Ze hebben 5.000 euro betaald aan Rob Vereijken, de eigenaar van discotheek De Kreek waar Jebroer woensdag zou optreden. Dat is de helft van de gage van de Nederlandse rapper en het bedrag dat Vereijken moest betalen in het geval van een annulatie.

Veel geld, maar de dominees wilden absoluut verhinderen dat de omstreden rapper zijn hits ‘Kind van de Duivel’ en ‘Engeltje’ zou brengen. ‘Het dossier is nu gesloten’, zei predikant Dirk Zoet donderdag. De dominees hadden er eerder bij Vereijken op aangedrongen om het concert te annuleren omdat de teksten van Jebroer ‘godslasterlijk en verwerpelijk’ zijn.

Toch ‘Kind van de Duivel’ gezongen

Babek Arjang-Far, de manager van Jebroer, vindt de actie van de kerken bizar. ‘Ze begrijpen er niets van. Mr. Polska, die als vervanger geboekt werd, doet pas echt aan heiligschennis met zijn hit Gustav. Duivelskinderen in een kerk en een vrouw die kotst in een doodskist. Dat is pas echt gruwelijk.’

Wat bleek: Mr. Polska sloot zijn act woensdagnacht af met een cover van ‘Kind van de Duivel’. De 600 aanwezige toeschouwers zongen luidkeels mee. ‘Heel vervelend’, aldus Vereijken. ‘Zeker vanwege alle commotie die errond geweest is.’ Jebroer kon de cover dan weer wel waarderen. ‘Een duivelse actie’, liet hij weten.