Frontman Linkin Park stapt uit het leven
Foto: EPA
Chester Bennington, de zanger van de Amerikaanser rockband Linkin Park, is op 41-jarige leeftijd overleden. Bennington, die eerder openlijk sprak over depressies, beroofde zichzelf van het leven.

Het lichaam van de Amerikaanse zanger werd donderdagochtend rond 09.00 uur (plaatselijke tijd) gevonden in een privéwoning in Palos Verdes Estates in Los Angeles. De man heeft zichzelf van het leven beroofd. Dat meldde entertainmentwebsite TMZ, en wordt bevestigd door de plaatselijke autoriteiten.

Bennington was getrouwd en had zes kinderen bij twee verschillende vrouwen. De zanger kampte al jaren met depressies en met verslavingen aan drugs en alcohol. Hij verklaarde in het verleden al te worstelen met zelfdoding omdat hij als kind misbruikt geweest zou zijn.

De 41-jarige Amerikaan was ook goede vrienden met Soundgarden-zanger Chris Cornell, die zichzelf afgelopen mei van het leven beroofde. Vandaag zou Cornell zijn 53ste verjaardag hebben gevierd. Op de begrafenis van Cornell zong Bennington nog 'Haleluja', en op Twitter had hij al laten blijken hoe moeilijk hij het had met de beslissing van Cornell.

Linkin Park is een Amerikaanse rockband die in 2000 wereldwijd doorbrak met hun debuutalbum Hybrid Theory. Daarop stonden onder meer de hits ‘Papercut’, ‘One Step Closer’, ‘Crawling’ en ‘In the End’. Later scoorden de Amerikanen ook nog grote hits met onder meer ‘Numb’ en ‘Faint’. Ook hun samenwerking met Jay Z, met wie ze onder meer een tweede versie van diens hit ‘99 Problems’ maakten, was enorm succesvol. Hun tweede studioalbum Meteora ging liefst elf miljoen keer over de toonbank.

De band stond bovendien eerder deze maand nog op het podium van Rock Werchter.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.