Dit zijn de populairste vijf Europese vakantiebestemmingen
Dubrovnik, Kroatië

Europeanen gaan graag op vakantie naar een ander Europees land. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Eurostat, een bureau van de Europese Unie dat zich toespitst op het opmaken van statistieken.

Eurostat bekeek in 2015 naar welke landen Europeanen op vakantie trokken. Daaruit blijkt dat toerisme in de Europese Unie vooral een interne affaire is. Bijna negentig procent van de toeristische overnachtingen in de Unie worden geboekt door eigen inwoners. En de vakantiegangers hebben ook hun favoriete bestemingen. Vooral bepaalde regio’s in Spanje, Italië en Frankrijk vallen enorm in de smaak. Als er een reis wordt gemaakt buiten de Europese Unie, dan trekken de meeste toeristen naar De Verenigde Staten of Turkije, zo blijkt nog uit het rapport.

De Canarische Eilanden in Spanje zijn met stip de favoriete bestemming van Europeanen, gevolgd door de Franse regio Île-de-France. Daarmee wordt het binnenlandse schiereiland met Parijs als hoofdstad bedoeld. De top drie wordt aangevuld door een vakantie in de Spaanse regio Catalonië, waarin Barcelona ligt. De vierde en vijfde plek in de ranglijst zijn voorbehouden voor Republiek Kroatië aan de Adriatische kust en de Balearen, waartoe onder meer Ibiza behoort.

 

Täällä ollaan. #paris #pariisi #ranska #france #eiffeltower #eiffel

Een bericht gedeeld door Eija O (@eimi.or) op

 

Een bericht dat is gedeeld door @chloe_bilaine op