Cercle Brugge heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Gaëtan Robail. De Vereniging huurt de 23-jarige Franse middenvelder voor één seizoen van de Franse topclub Paris Saint-Germain. Dat maakten beide clubs maandag bekend.

“Robail is een technische sterke speler, die de laatste maanden opgenomen werd bij de profs van PSG. We zijn uitermate tevreden dat hij ons komt versterken”, reageerde technisch directeur François Vitali.

Robail genoot zijn jeugdopleiding bij Arras en tekende vorige zomer bij PSG zijn eerste profcontract. Hoewel hij enkel voor het reserveteam voetbalde, mocht hij van coach Unai Emery meetrainen met de hoofdmacht. De middenvelder, die ook als aanvaller uit de voeten kan, zat twee keer op de bank van de A-kern. Hij vertrok samen met de rest van de ploeg van Cercle Brugge op stage in het Nederlandse Hoenderloo.

Cercle Brugge toonde zich de voorbije weken heel actief op de transfermarkt. Coach José Riga kan straks rekenen op liefst vijftien nieuwe gezichten.