Puma trekt verwachtingen opnieuw op
Applaus voor Rihanna, na haar catwalkshow voor Puma eerder dit jaar Foto: AFP

Sportschoenenfabrikant Puma heeft ook in het tweede kwartaal de verkopen sterker zien oplopen dan verwacht. Het Duitse bedrijf verhoogt dan ook voor de tweede keer dit jaar zijn prognoses voor de omzet en winst over heel 2017.

In een onaangekondigd handelsbericht liet Puma maandag weten dat de omzet de afgelopen drie maanden met circa een zesde is gestegen naar 969 miljoen euro. Daarop behaalde het bedrijf een winst voor rente en belastingen van 43 miljoen euro, ruim drieënhalf keer zoveel als een jaar eerder.

Voor het gehele boekjaar rekent Puma nu op een omzetgroei tussen de en 14 procent, afgezien van wisselkoerseffecten. Eerder voorspelde het een omzettoename laag in de dubbele cijfers. Het operationeel resultaat komt naar verwachting uit tussen de 205 miljoen en 215 miljoen euro, in plaats van 185 miljoen tot 200 miljoen euro.

Het sportmerk kan overigens ook nog steeds uitpakken met Rihanna als uithangbord: de zangeres is sinds 2015 creatief directeur bij Puma en haar ‘Fenty’-collecties verkopen telkens als zoete broodjes.