Disney bekritiseerd voor keuze prinses Jasmine
Niet iedereen is tevreden met de 24-jarige Scott als prinses Jasmine Foto: photonews

De Britse actrice Naomi Scott zal prinses Jasmine vertolken in de verfilming van de Disneyklassieker Aladdin. Maar daar is niet iedereen blij mee. Sommige fans vinden dat de rol naar een actrice met Arabische roots had moeten gaan.

Wie ooit naar de tekenfilm Aladdin (1992) keek, zal het er wel over eens zijn: het verhaal speelt zich af ergens in het Midden-Oosten. Dat blijkt uit meerdere elementen in de film, tot grote delen van de muziek toe. Jasmine was overigens de eerste niet-blanke prinses die Disney opvoerde.

Dat voor de ‘live action’-bewerking van die film die hoofdrol toch naar een westerse, blanke actrice gaat, is bij sommige fans niet in goede aarde gevallen. Op sociale media vinden heel wat mensen dat Jasmine zou moeten gespeeld worden door een Arabische actrice.

Naomi Scott, die eerder te zien was in de laatste verfilming van de Power Rangers, is volgens vele fans ‘te blank’. Nochtans heeft Scott wel een oosterse (maar geen Arabische) achtergrond: de moeder van de in het Verenigd Koninkrijk geboren Naomi Scott komt uit India.

Aladdin zelf zal in de film gespeeld worden door Mena Massoud, een Egyptische acteur die opgroeide in Canada. De rol van de Geest zal gespeeld worden door Amerikaans acteur Will Smith. De verfilming van Aladdin ligt in handen van regisseur Guy Ritchie.