Bemelmans en De Loore winnen Belgisch onderonsje in het dubbelspel op Challenger Scheveningen, Mertens verliest
De Loore en Bemelmans Foto: BELGA

Ruben Bemelmans en Joris De Loore, het vaste Belgische dubbelteam in de Davis Cup, heeft maandag zijn eerste ronde op het dubbeltoernooi van de Challenger in Schevingen (gravel/64.000 euro) winnend afgesloten. De Belgische tandem nam na 51 minuten in twee sets (6-4 en 6-0) de maat van een andere landgenoot, Clément Geens, en de Australiër Maverick Banes.

Yannick Mertens heeft de eerste ronde op het dubbeltoernooi niet overleefd. Mertens ging aan de zijde van de Fransman Gleb Sakharov na een supertiebreak met 6-3, 4-6, (8/10) ten onder tegen de Nederlanders Tallon Griekspoor en David Pel. De wedstrijd duurde 1 uur en 22 minuten.

Sander Gille en Joran Vliegen nemen het dinsdag in hun eerste ronde op tegen de Nederlandse tandem Michiel De Krom/Roy Sarut De Valk.

In het enkelspel staan dinsdag met Ruben Bemelmans (ATP 96), Joris De Loore (ATP 204), Clément Geens (ATP 405) en Yannick Mertens (ATP 282) vier Belgen op het terrein voor hun eerste ronde. Bemelmans, het vijfde reekshoofd, treft de Oostenrijker Sebastian Ofner (ATP 156). De Loore ontmoet de Braziliaan Joao-Olavo Souza (ATP 137). Geens speelt tegen de Argentijn Maximo Gonzalez (ATP 179) en Mertens neemt het op tegen thuisspeler Botic van de Zandschulp (ATP 336).

Bemelmans en De Loore winnen Belgisch onderonsje in het dubbelspel op Challenger Scheveningen, Mertens verliest
Yannick Mertens vorig jaar op de US open Foto: Belga