Kazan en Boedapest ontvangen WK’s zwemmen in klein bad in 2022 et 2024
Fanny Lecluyse op het WK in Windsor Foto: EPA

De Internationale Zwemfederatie (FINA) heeft maandag aangekondigd dat Kazan en Boedapest de WK’s zwemmen in klein bad van respectievelijk 2022 en 2024 mogen ontvangen.

Voor zowel Kazan als Boedapest zal het niet de eerste organisatie van een WK zwemmen zijn. De Russische stad ontving het WK in groot bad in 2015. Boedapest ontvangt momenteel het WK in groot bad.

Na Moskou in 2002 is het de tweede keer dat Rusland gastheer speelt voor een WK in klein bad. Voor Hongarije is het de eerste keer dat het een WK in klein bad ontvangt.

Op het laatste wereldkampioenschap in klein bad, in het Canadese Windsor in december 2016, behaalde de Belgische delegatie drie finales. Fanny Lecluyse werd op de 50m en 200m schoolslag respectievelijk achtste en zesde en het 4x200m estafetteteam bij de mannen (Pieter Timmers, Louis Croenen, Lorenz Weiremans en Thomas Thijs) finishte eveneens als achtste.

De volgende wereldkampioenschappen in klein bad vinden plaats in het Chinese Hangzhou in 2018. In 2020 ligt de organisatie in handen van Abu Dhabi, in de Verenigde Arabische Emiraten.